GreenBiz IJmond genomineerd voor Plabeka bokaal 2022

Gepubliceerd op 19 augustus 2022

GreenBiz IJmond is genomineerd voor één van de drie Plabeka bokalen. Deze prijzen worden uitgereikt aan organisaties en projecten die zich inzetten voor het toekomstbestendig maken van bedrijventerreinen. Wij helpen ondernemers bij verduurzamen op dergelijke terreinen in de IJmond. Daarom zijn wij genomineerd in de categorie ‘energietransitie op bedrijventerreinen.’

Plabeka bokaal

De energietransitie is in volle gang, ook binnen het bedrijfsleven. Om ervoor te zogen dat ondernemen steeds energieneutraler gebeurt, zijn er veel initiatieven die dit stimuleren. Initiatieven zoals GreenBiz IJmond. Jaarlijks nomineert Plabeka (afkorting voor Platform Bedrijven en Kantoren) dit soort organisaties of programma’s voor een Plabeka bokaal. Organisaties zoals GreenBiz IJmond.

Nominatie

Er worden in totaal 3 Plabeka bokalen uitreikt, waaronder die in de categorie ‘Energietransitie op bedrijventerreinen.’ GreenBiz IJmond is hiervoor genomineerd, omdat wij ons in de afgelopen jaren op allerlei manieren hebben ingezet om zowel bedrijventerreinen als  bedrijven te verduurzamen.  Zo informeert en begeleidt GreenBiz IJmond ondernemers bij het inzichtelijk maken van mogelijkheden voor energiebesparing en duurzame opwek via zonnepanelen. Ook ondersteunen wij duurzame subsidieaanvragen en brengt ondernemers met elkaar in contact. Het ultieme doel is om de CO2-uitstoot in de IJmond te verminderen.

Op 21 september 2022 wordt tijdens de uitreiking van de bokaal bekend of GreenBiz IJmond in de prijzen is gevallen.