Green Deal

GreenBiz Green Deal: gaat u voor groen? Dan wordt u op veel vlakken ondersteund en ontzorgd!

Is uw bedrijf in de IJmond gevestigd en heeft u de intentie om duurzaam te ondernemen? Dan is het zeer interessant om deel te nemen aan de GreenBiz Green Deal. GreenBiz IJmond, uw gemeente, Omgevingsdienst IJmond en ook de provincie Noord-Holland zullen u dan namelijk ontzorgen en faciliteren bij het nemen van groene stappen. Bovendien zal u proactief geïnformeerd worden als er zeer interessante subsidies of andere middelen beschikbaar komen. Inmiddels profiteren al ruim 65 IJmondiale ondernemingen van alle voordelen van de GreenBiz Green Deal!

Dankzij de GreenBiz Green Deal gaan we in de IJmond gezamenlijk de energietransitie versnellen. Het doel is dat eind 2024 alle 7 aangesloten bedrijventerreinen in Velsen, Beverwijk, Heemskerk en Uitgeest energiepositief zijn. Dat willen we bereiken door samenwerking van de deelnemers aan een effectieve collectieve aanpak en ondersteuning bij individuele initiatieven. Als u als ondernemer uw duurzame commitment toont door de Green Deal te ondertekenen, dan zullen de andere deelnemers (GreenBiz IJmond, uw gemeente, Omgevingsdienst IJmond en de provincie Noord-Holland) u op vele vlakken ondersteunen.

Wat doen wij voor u?

Wilt u bijvoorbeeld zonnepanelen voor op uw bedrijfsdak aanschaffen? Dan informeren wij u tijdig wanneer de zeer interessante SDE++ subsidie beschikbaar komt en ondersteunen we u tevens bij de subsidieaanvraag. Bovendien kunt u als groene stroomopwekker deelnemen aan de Lokale Energie Markt (LEM), die door GreenBiz Energy op uw eigen bedrijventerrein is opgezet. Zo kunt u uw surplus aan groene stroom verhandelen aan uw ondernemende buurman. Mocht uw bedrijf in aanmerking komen voor andere financiële middelen, zoals bijvoorbeeld een HIRB+ subsidie of de SVM subsidie voor het mkb, dan geven we u uiteraard tijdig een seintje. Wilt u met uw bedrijf de energierekening omlaag brengen? Dan kunt u als Green Deal-deelnemer bij Klimaatroute tegen een gereduceerd bedrag een energiescan laten uitvoeren. En wilt u weten of uw bedrijfsafval kan worden hergebruikt als nieuwe grondstoffen? Laat dan gratis een afvalscan uitvoeren door onze pijler GreenBiz Circular.

Groene community creëren

De focus van de Green Deal is zoveel mogelijk het collectief zoeken en het focussen op energiebesparing, afvalvermindering en duurzame energieopwekking (inclusief de mogelijkheid om energie onderling uit te wisselen). Zo kunnen we binnen de IJmond een duurzame community creëren, waarbij we de ideeën en wensen van de ondernemers ook een platform richting de overheid bieden. Heeft u bijvoorbeeld een groen idee? Dan zullen we bekijken of we dat een plek kunnen geven binnen het concept van de Green Deal.

Doe ook mee

Wilt u net als uw collega-ondernemers profiteren van de vele duurzame en financiële voordelen van de GreenBiz Green Deal? Of wilt u lezen wat alle doelen, beoogde resultaten en mogelijkheden zijn? Download dan op deze pagina de Green Deal-overeenkomst van uw eigen gemeente. Meedoen is heel eenvoudig: u hoeft de GreenBiz Green Deal alleen maar te ondertekenen en terug te sturen naar info@greenbizijmond.nl. Heeft u nog vragen of wilt u wellicht meer informatie? Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder.