Energy

GreenBiz Energy: in de IJmond krijgen wij energie van elkaar

Wilt u met uw bedrijf goedkope(re) stroom gebruiken, die ook nog eens duurzaam op uw eigen bedrijventerrein is opgewekt? Of wilt u op uw bedrijfsdak zonnepanelen neerleggen en zelf groene stroom opwekken voor uzelf én collega-ondernemers? Sluit u dan nu aan bij de Lokale Energie Markt (LEM) van GreenBiz Energy! Waardoor we straks gezamenlijk zeven bedrijventerreinen in de IJmond energiepositief kunnen laten opereren.

Met de pijler GreenBiz Energy wil GreenBiz IJmond de lokale energievraag en het lokale energieaanbod samenbrengen. Dat doen we door de duurzame krachten van de ondernemers te bundelen. We hebben per bedrijventerrein dus producenten en afnemers van groene stroom, die hun duurzaam opgewekte energie op het eigen terrein houden en onderling verhandelen. Als afnemer koop je rechtstreeks groene stroom van je producerende collega-ondernemer. Dat dit ook nog tegen een lagere prijs is dan bij een traditionele energieleverancier en dus zorgt voor een kostenbesparing, is een belangrijke bijvangst. GreenBiz Energy weet namelijk dat ook de energierekening telt.

Aantrekkelijke subsidie

Als u zich als producent van groene stroom aanbiedt, zijn er significante voordelen. Want dankzij de SDE++ subsidie voor de Stimulering Duurzame Energieproductie, krijgt u als ondernemer een mooie financiële ondersteuning om zonnepanelen aan te schaffen. In 2022 kunt u deze subsidie tot 6 oktober 2022 aanvragen.   Deze panelen worden vervolgens op bedrijfsdaken gelegd, waardoor er groene stroom wordt opgewekt. Als u hierbij meer stroom genereert dan uw eigen onderneming verbruikt, levert u het surplus binnen hetzelfde bedrijventerrein aan een ondernemersbuurman, die juist meer stroom nodig heeft dan hij opwekt. Alleen al dankzij de SDE++ subsidies hebben we als GreenBiz Energy op de zeven aangesloten industrieterreinen inmiddels twee hectaren aan zonnepanelen kunnen plaatsen. Ondertussen blijven we volop bezig om ook de resterende beschikbare SDE++ subsidies zo goed mogelijk te benutten. Naar aanleiding van de energiescans zijn door ondernemers bovendien nog diverse kleinschalige PV-installaties gerealiseerd.

Vele voordelen

Inmiddels zijn bijna 40 bedrijven uit de IJmond aangesloten op de zeven LEM’s die GreenBiz Energy heeft opgezet. Deze ondernemingen verbruiken jaarlijks gezamenlijk zo’n 1 miljoen kilowattuur. In 2021 werd al bijna de helft van deze stroomhoeveelheid duurzaam en lokaal opgewekt. En dat percentage groene stroom is alleen maar groeiende! Steeds meer ondernemers zien namelijk de vele voordelen van een LEM. Ten eerste is GreenBiz Energy transparant en onafhankelijk. U weet immers waar de groene stroom vandaan komt en wij zitten er (in tegenstelling tot een traditionele energieleverancier) níet tussen om winst te maken. De duurzame stroom van onze lokale energiemarkten wordt verhandeld zónder financiële opslag, waardoor de afnemer van de stroom ook nog eens goedkoper uit is. Omdat een LEM opereert voor en door ondernemers, wordt er bovendien synergie gecreëerd op het totale bedrijventerrein. En doet u mee? Dan heeft u via online monitoring altijd inzicht in uw verbruik.

Ondernemers erg enthousiast

De deelnemende ondernemers zijn erg enthousiast over het GreenBiz Energy project. Wil Boots van Patina Dakdenkers grapt: ‘Ik heb gewoon energie te veel!’ Terwijl Wilco Verschoor van Flexcorail zegt: ‘Duurzaam ondernemen is een sport. Daar krijg ik energie van.’ Bij GreenBiz-man van het eerste uur Hans Weeren komt het wij-gevoel naar boven: ‘Duurzame energie in de IJmond is de kracht van samen.’

Doe mee, wij ontzorgen u!

Omdat veel ondernemers niet weten waar de diverse subsidies te krijgen zijn of hoe ze het contract met hun huidige energieleverancier kunnen opzeggen, informeren en ontzorgen wij u volledig. Wilt u als producent meedoen met GreenBiz Energy? Of groene stroom afnemen van de door uw buurman opgewekte energie? Neem dan contact met ons op en wij helpen uw bedrijf op weg naar een duurzame, energiepositieve toekomst! En weet: hoe meer lokale ondernemers meedoen, hoe sterker het energieplatform wordt!

De voordelen op een rij!

  • Voor en door ondernemers
  • Wij regelen de overstap
  • Transparant
  • Duurzaam
  • Onafhankelijk
  • Goedkoper