Academy

GreenBiz Academy zorgt voor vraaggestuurd onderwijs en e-learning platform

Wilt u als ondernemer verduurzamen, maar heeft uw bedrijf niet genoeg groene kennis in huis? Dan is de GreenBiz Academy echt iets voor u. Van het ontwikkelen van vraaggestuurd onderwijs tot het opzetten van een e-learning platform, GreenBiz Academy is dé plek voor het bijspijkeren van uw duurzame knowhow!

Steeds meer bedrijven willen graag mee met de groene trend. Verduurzamen is niet alleen goed voor het milieu, maar biedt bovendien mooie financiële kansen. Veel ondernemingen willen dan ook wel, maar beschikken echter niet over mensen met de juiste competenties die het bedrijf succesvol door de energietransitie kunnen loodsen.

Adviseur Duurzaamheid

GreenBiz IJmond heeft daarom in 2018 aan onderwijspartner Nova College gevraagd om een duurzaamheidsopleiding op te zetten, waarna in recordtempo de krachtige mbo4+ Adviseur Duurzaamheid is ontwikkeld. Augustus 2019 zijn de eerste studenten begonnen aan deze driejarige witte boorden-techneuten-opleiding, die uniek is in Nederland. Als de eerste leerlingen voorjaar 2022 afstuderen, zijn zij als allround duurzaamheidsspecialist in staat om bedrijven te adviseren over alle groene technische vragen. Zoals bijvoorbeeld: hoe stap je over van gas naar elektriciteit uit zonne- of windenergie? Deze adviesfunctie vraagt zowel om commercieel als technisch inzicht. Dus technische tekeningen zijn geen abracadabra en ook het opstellen en bewaken van een projectbegroting behoort tot de kennis.

Doorontwikkeling opleiding

Dankzij voortschrijdend inzicht zal de opleiding voor Adviseur Duurzaamheid zich steeds verder doorontwikkelen en verbreden. Zo is naast de poot duurzaamheid nu ook het onderwerp circulariteit aan het studiemateriaal toegevoegd. GreenBiz IJmond zal elk jaar samen met het bedrijfsleven overleggen welke updates en modernisering van de opleiding gewenst is. Zo zal er continu vraaggestuurd onderwijs worden geleverd, zodat snel en accuraat aan de actuele duurzame behoeften van de ondernemers wordt voldaan.

E-learning platform

Als ondernemer kunt u de duurzame kennis van uzelf en uw werknemers nu ook bijspijkeren via ons handige e-learning platform. Zo kunt u op een moment dat het u schikt vanachter de computer allerlei groene informatie vinden of opleidingen en cursussen volgen. Dat kan op vier verschillende manieren. Wilt u bijvoorbeeld op een snelle manier meer weten over de kansen van circulariteit? Bekijk dan deze animatiefilmpjes.
Wilt u een vergelijkbare organisatie als GreenBiz IJmond opzetten? Lees dan hier de blauwdrukken hoe u een start kunt maken.

Bedrijfsspecialist duurzaamheid

Daarnaast is er de cursus Upcycle Your Waste, die ideaal is als u binnen uw bedrijf een medewerker wilt opleiden tot het niveau van bedrijfsspecialist duurzaamheid. Deze cursus is ideaal voor het mkb en ook medewerkers van grote bedrijven die verderop in het proces meedoen aan GreenBiz Circular met Upcycle Your Waste en aan vermindering van restafval willen doen. Na het succesvol volgen van de cursus ontvangen deelnemers een certificaat.
Voor de vierde e-learning mogelijkheid werkt GreenBiz IJmond samen met een aantal universiteiten, waaronder TU Delft. Deze universiteiten stellen hun duurzame kennis beschikbaar via hun digitale kanalen.

Meer info of meedoen?

Wilt u meer informatie? Of heeft u een goed idee hoe wij onze opleiding Adviseur Duurzaamheid of ons e-learning platform kunnen verbreden en verbeteren? Neem dan graag contact met ons op.