Zoeken

Ondernemersevenement Business & Bites in BUKO stadion zet thema duurzaamheid centraal

Gepubliceerd op 24 mei 2022

Al meer dan 10 jaar werkt GreenBiz IJmond aan het verduurzamen van het bedrijf en het bedrijventerrein. Een goed moment om opgedane kennis en kunde voor en door ondernemers in een feestelijke setting met elkaar te delen. Daarom organiseerde GreenBiz IJmond in samenwerking met Omgevingsdienst IJmond op 19 mei ondernemersevenement Business & Bites in het BUKO Stadion in Velsen. "GreenBiz IJmond staat voor de organisatie waarin overheid, onderwijs en ondernemers elkaar ontmoeten. Waar kennis wordt gedeeld, maar ook gezelligheid" aldus Jan Boudesteijn (voorzitter GreenBiz IJmond).

“De urgentie om met het thema duurzaamheid aan de slag te gaan, is op dit moment met alle mondiale gebeurtenissen des te groter. Laten we met elkaar optrekken om deze transitie samen te maken”, aldus Directeur Omgevingsdienst IJmond, Bert Pannekeet.

Workshops en showcases

Naast dagvoorzitter Joep Stassen, was ook Michael van Praag aanwezig om een toelichting te geven op de Groene Leeuwen. Het doel is om meerdere initiatieven op te starten om het stadion energieneutraal te maken. Ook zijn er meerdere workshops aangeboden op het gebied van duurzame energie, circulaire economie en het bereiken van duurzame doelstellingen binnen het bedrijf. De dag werd afgesloten met een netwerkgelegenheid inclusief showcases: de mogelijkheid voor ondernemers om hun duurzame producten en ideeën met het publiek te delen.

Uitreiking IJmond Duurzaam Award

Binnen het programma van Business & Bites, is voor de negende keer de IJmond Duurzaam Award uitgereikt. Omgevingsdienst IJmond reikt deze award uit aan een bedrijf dat in de bedrijfsvoering en/of hun product heel bewust kiest voor duurzaamheid. De genomineerden voor dit jaar waren ProFhire, ViVa! Zorggroep en Bakker Buitenleven. De jury bepaalde unaniem dat de IJmond Duurzaam Award 2022 naar Bakker Buitenleven gaat. Deze keuze is gemaakt door wethouders van de IJmond en de winnaar van 2021, BTAC Solutions uit IJmuiden.

GreenBiz IJmond

Samen en lokaal bedrijven verduurzamen! GreenBiz IJmond is voor en door ondernemers die ondersteunt bij het verduurzamen van bedrijven en -terrein. Zij informeert en begeleidt ondernemers bij het inzichtelijk maken van mogelijkheden voor energiebesparing en duurzame opwek (zonnepanelen). Ook ondersteunen zij duurzame subsidieaanvragen en brengt ondernemers met elkaar in contact.

v.l.n.r. Bert Pannekeet, Joep Stassen en Jan Boudesteijn

Foto: Karen Vleugel