Zoeken

Ondernemers Uitgeest in gesprek met burgemeester en wethouder Klimaat

Gepubliceerd op 4 maart 2022

Het verduurzamen en vergroenen van bedrijventerreinen. Een nationaal, maar ook een lokale uitdaging. Hoe kunnen ondernemers en de overheid elkaar hierin versterken? Daarom organiseerde GreenBiz IJmond in samenwerking met Gemeente Uitgeest op 3 maart een bijeenkomst in het duurzame bedrijfspand van Beentjes Bouwgroep in Uitgeest. "Wij zijn trots op ons nieuwbouwkantoor. Het is hoogwaardig geïsoleerd en gebruiken geen gas. De stroom wekken we zelf op en voor de vloerverwarming maken we gebruik van bodemwarmte" aldus Henk Beentjes (directeur Beentjes Bouwgroep).

“Ondernemers zijn de oren en ogen van het bedrijventerrein. Door gezamenlijk op te trekken maken wij het bedrijventerrein veilig. Hierdoor houden we de kwaliteit van het bedrijventerrein hoog”, aldus burgemeester Uitgeest, Sebastiaan Nieuwland.

Open gesprek tussen ondernemers en overheid

Naast het veilig ondernemen, is verduurzaming een belangrijk thema. “In samenwerking met GreenBiz IJmond hebben ondernemers al mooie stappen gezet” geeft Jelle Brouwer (wethouder Klimaat) aan. De gemeente ondersteunt deze initiatieven en gaat mede aan de slag met het vergroenen van het bedrijventerrein Uitgeest-Noord. Dit zorgt ervoor dat bedrijventerrein Uitgeest-Noord ook in de toekomst een mooi en waardevol bedrijventerrein blijft.

GreenBiz IJmond

Samen en lokaal bedrijven verduurzamen! GreenBiz IJmond is voor en door ondernemers die ondersteunt bij het verduurzamen van bedrijven en -terrein. Zij informeert en begeleidt ondernemers bij het inzichtelijk maken van mogelijkheden voor energiebesparing en duurzame opwek (zonnepanelen). Ook ondersteunen zij duurzame subsidieaanvragen en brengt ondernemers met elkaar in contact.