Zoeken

Duurzaamheidscongres: ondernemen met impact

Voor alle ondernemers in Velsen, Beverwijk, Uitgeest en Heemskerk organiseren we op 30 oktober hét duurzaamheidscongres van de regio. Het Lokaal Klimaat Akkoord Duurzaam Velsen, GreenBiz IJmond en Citymarketing Velsen slaan de handen ineen. Na dit congres heb je concrete handvatten om (verder) aan de slag te gaan met het verduurzamen van je bedrijf of organisatie.

Hiermee kun je vaak flink wat geld besparen én je klanten laten zien dat je gericht bent op de toekomst.

Laat je inspireren door: Ruud Koornstra
Ruud Koornstra is expert op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. De afgelopen jaren stond Koornstra als ondernemend activist met Tendris aan de start van tal van disruptieve duurzame innovaties en bedrijven. Vanuit hier ontwikkelde hij bedrijven als Oxxio, wat het eerste en snelstgroeiende 100% groene stroombedrijf was, Lemnis Lighting de uitvinders van ledverlichting en The New Motion; de Europese marktleider op gebied van elektrisch vervoer.

Programma en locatie (711 Stadion, Velsen)
15:30 - 15:45 Inloop
15:45 - 16:30 Plenair gedeelte met spreker Ruud Koornstra
16:30 - 17:15 Kennissessies
17:15 - 17:45 Plenaire afsluiting
17:45 - 19:00 Netwerken

Netwerken tijdens de bustour vanuit Beverwijk & Heemskerk
Maak kennis met wethouder Brigitte van den Berg, ontmoet andere ondernemers en reis gezamenlijk via de speciaal geregelde bus vanuit Heemskerk en Beverwijk naar het Duurzaamheidscongres. Na het congres kan je ook nog aansluiten bij het diner. Meld je hier aan!

Kennissessies
1. Kom van het gas af (Marcus Sloog): Ontdek in deze kennissessie of en hoe je je bedrijf van het gas af kunt krijgen. Welke stappen kun je zetten om jouw gasverbruik te verminderen?
Wat zijn de mogelijkheden van waterstof en een warmtenet? En waarom is een warmtepomp populair?
2. Energiescan en subsidieland (Douwe Reinders): Hoe krijg je inzicht in jouw energieverbruik? Ook subsidiemogelijkheden om je bedrijf te verduurzamen en netcongestie komen aan bod.
GreenBiz IJmond ontzorgt de ondernemer van begin tot eind.
3. Duurzaamheid en evenementen (Friso Huizinga): Vanaf 1 januari 2024 zijn schone afvalstromen voor plastic afval verplicht. Wat is de beste oplossing: een recyclemunt voor een gratis beker
of werken met hard cups? Organisatoren van evenementen aan het woord.
4. Duurzaamheid en management - interne transitie in de organisatie (Jeroen van den Hoorn): Hoe realiseer je een duurzaam beleid? Jeroen van den Hoorn organiseert een open gesprek om
elkaar te helpen de stap naar een duurzame organisatie te realiseren.
5. Circulaire escaperoom (Rick Paardekooper en Erna Hilbers): Rick Paardekooper is (mede-)initiatiefnemer van de Wonderful Opportunities of Waste Fabriek. Tijdens een zéér creatieve en interactieve sessie ontdek je samen met hem de circulaire, en vaak onbenutte, kansen binnen je bedrijf.

Velden gemarkeerd met  * zijn verplicht.
Uw gegevens
Ik neem deel aan het plenaire gedeelte: *
Ik neem deel aan workshop: *