Zoeken

Energierekening verlagen door betere isolatie binnen het bedrijfspand!

Gepubliceerd op 16 november 2021

Stijgende energie- en gasprijzen. Verduurzamen van het bedrijf wordt in deze tijd steeds belangrijker. Hierin ondersteunt GreenBiz IJmond ondernemers op bedrijventerreinen in de IJmond. Naast ledverlichting en zonnepanelen, helpt het beter isoleren binnen het bedrijfspand om de energierekening te verlagen. Ook Hans Kramer, directeur Isolatie Combinatie, in Beverwijk ziet de (veranderende) vraag naar isolatie in de markt toenemen. “Neem klimaatverandering serieus, begin met verduurzamen bij het eigen bedrijf.”

Isolatie Combinatie helpt

Kramer werkt sinds 1987 bij Isolatie Combinatie. In 2006 heeft hij samen met zijn bedrijfspartner Ricardo Doesburg de organisatie overgenomen. “Al meer dan 40 jaar helpen wij bij het isoleren van leidingwerk bij onder andere technische installaties en tanks bij bedrijven. In de eerste jaren lag de focus bij bedrijven niet op isoleren, naar nu wel. Onze werkzaamheden vinden voor de helft bij grote olie- en gasplatforms in de Noordzee plaats. De andere helft is gericht op bedrijven in onder andere de regio Amsterdam, Alkmaar en Zaanstad.” De vraag van bedrijven naar het beter isoleren van technische installaties neem toe. “Wij voeren een isolatiescan uit bij de technische installaties van het bedrijf. Deze scan geeft inzicht in hoe je beter of anders kunt isoleren. En wat het bespaart. Met een warmtecamera wordt het warmteverlies in kaart gebracht. Deze informatie voegen wij samen in een rapport met een kostenspecificatie. De ervaring leert dat isoleren na 1 jaar zich al terugverdiend.”

GreenBiz IJmond ondersteunt

Verduurzamen is een actueel thema. Vanuit de overheid zijn er bijvoorbeeld verplichtingen vanuit het Klimaatakkoord, maar ook een verplicht energielabel C of hoger voor kantoorpanden vanaf 2023. Er is voldoende berichtgeving, maar in de praktijk schiet verduurzamen erbij in. Kramer: “GreenBiz IJmond helpt bij een stukje bewustwording. Door ondersteuning te bieden en ondernemers te ontzorgen. Zo werken we samen aan het hogere doel: de CO2-uitstoot verminderen.” Ook GreenBiz Energy helpt hierbij. Door een lokale energiemarkt te ontwikkelen blijft de opgewekte duurzame energie binnen de IJmond. “Waarom de energie ergens anders vandaan halen als het ook lokaal kan?”

Verduurzamen van het bedrijfspand

De verbouwing van het Isolatie Combinatie-bedrijfspand gaat binnenkort van start. Duurzaamheid speelt hierin een belangrijke rol. “Wij hebben nu op de werkplaats en in kantoor ledverlichting en een aanwezigheidsdetectie. Dus als je niet in een ruimte bent, gaat de verlichting automatisch uit.” Deze maand zijn de gaskachels op de werkplaats vervangen door hoogrendementskachels. “Hierdoor besparen wij 10-15% op het gasverbruik.” Het bedrijfspand wordt (mogelijk) voorzien van vloerverwarming in plaats van radiatoren in elke (kantoor)ruimte. Ook wordt gekeken naar het dubbel glas in de ramen.

Met relatief kleine investeringen, maken wij als ondernemers in de IJmond het verschil. “Laten wij samen aan de slag gaan. Neem ook contact op met GreenBiz IJmond om u verder te helpen. En benut ook de financiële kansen.” Kramer is ook aanwezig bij het symposium van GreenBiz IJmond in maart 2022. Hij deelt daar zijn kennis op het gebied van isoleren. En ook de financiële kansen voor ondernemers. Meer informatie over de bijeenkomst volgt.

Foto Hans Kramer - Isolatie Combinatie