Zoeken

Energie besparen? Doe dan mee aan de nieuwe pilot van GreenBiz IJmond

Gepubliceerd op 17 oktober 2022

GreenBiz IJmond start in november 2022 samen met het bedrijf Infinity Monitoring een nieuwe pilot rondom energiebesparing. Ondernemers uit de IJmond met een slimme energiemeter kunnen hieraan meedoen. Deelnemende bedrijven geven Infinity Monitoring inzicht in hun energieverbruik, waarna Infinity deze data analyseert en energiebespaar-adviezen geeft. Aanmelden voor de pilot kan nu en deelname is gratis.

Energie besparen heeft meerdere voordelen. Het is goed voor de wereld waarop wij leven, maar het levert u ook financieel voordeel op. Wilt u graag energie besparen, maar weet u niet waar uw kansen liggen? Dan is de pilot van GreenBiz IJmond en Infinity Monitoring iets voor u.

Wat houdt de pilot in?

Wie meedoet aan de pilot, wordt aangesloten op een speciaal door Infinity Monitoring ontwikkelde portal. Voordat dit gebeurt, moet u uiteraard wel toestemming geven aan het bedrijf om uw energiegegevens digitaal uit te laten lezen. Nadat u dat heeft gedaan, kan Infinity Monitoring uw gas- en stroomverbruik bekijken. Ook vergelijkt Infinity Monitoring uw gegevens op dit gebied met gelijkwaardige bedrijven. Op basis van de analyses die hieruit voortvloeien, geeft Infinity Monitoring pilot-deelnemers bespaaradviezen en stelt vragen over het verbruik. Denk hierbij aan tips over het zo energiezuinig mogelijk verwarmen van het pand of gebruik van verlichting. Daarnaast is de portal ook door ondernemers zelf te raadplegen, zodat u uw eigen verbruik ook op deze manier kan bijhouden. Bedrijven die de adviezen van Infinity in de praktijk brengen, besparen gewoonlijk 5 tot 30 procent  energie per jaar.

Hoe kunt u meedoen?

Wilt u meedoen aan de pilot? U kunt zich aanmelden op de website van GreenBiz IJmond. Hierna worden uw gegevens gedeeld met Infinity Monitoring, waarna zij u een inlog-mogelijkheid voor hun portal toesturen en vragen om uw gegevens achter te laten. Ook zal het bedrijf u via een beveiligd formulier toestemming vragen om uw energieverbruik in te zien. Als dit proces is afgerond, doet u officieel mee. Infinity Monitoring en GreenBiz IJmond zullen u tijdens de pilot actief begeleiden.

Over GreenBiz IJmond

Vereniging GreenBiz IJmond is een initiatief voor en door ondernemers. Wij werken samen met ondernemers aan het verduurzamen van het bedrijf en het bedrijventerrein. Omgevingsdienst IJmond ondersteunt de GreenBiz-bedrijven kosteloos bij hun activiteiten. Daarnaast geven wij ook advies over energiebesparing, duurzame energie en het begeleiden wij subsidieaanvragen. Ook organiseren wij evenementen die aansluiten bij onze pijlers. Sluit u aan bij GreenBiz IJmond en vergroot uw lokale netwerk.