Zoeken

Stappen maken in emissievrij transport? Lees meer over de financiële kansen!

Gepubliceerd op 25 oktober 2023

Ben je transportondernemer met beroepsvervoer of een ondernemer met vrachtwagens voor het eigen vervoer gevestigd in de IJmond (incl. Uitgeest) en bereid om een (volgende) stap te zetten op het pad naar emissievrij (zwaar) transport? Dan is onderstaand een interessante mogelijkheid om de investeringskosten te verlagen.

Als je wacht tot je klant begint te vragen om emissievrij transport, en je moet dan nog beginnen met daarover na te denken, ben je echt te laat. De vraag is niet of jouw bedrijf ook de transitie gaat meemaken naar emissievrij transport, de vraag is slechts wanneer! Als ondernemer wil je toch graag zelf het momentum kiezen wanneer je de transitie ingaat en daarvoor moet je goed geïnformeerd zijn.

Collectieve subsidieaanvraag

Er wordt gewerkt aan een collectieve subsidieaanvraag bij het JTF (Just Transition Fund). In de aanvraag is er ruimte voor investeringen in materieel en opleiding/cursus kosten. Emissievrije vrachtwagens, maar ook opbouwkranen, etc. en laadinfra komen in aanmerking voor de subsidies. Daarnaast is ook een opleidingstraject onderdeel van de aanvraag om op verschillende niveaus binnen het bedrijf kennis op te bouwen over de transitie.

Subsidieaanvraag indienen

Jan en Jeroen Brakenhoff van Brakenhoff BV zijn samen met Wim Strijk van IJmond Transport Groep bezig met een subsidieaanvraag, die dit jaar nog wordt ingediend, bij het JTF Subsidiefonds. Ze worden daarbij geholpen door HCNP (Hytruck Consult & Partners;  www.hcnp.nl), Jan Boudesteijn, een van de partners, is contactpersoon.

Wil je ook deelnemen?

Jan, Jeroen en Wim verwelkomen graag nog enkele andere deelnemers die emissievrije vrachtwagens in hun eigen bedrijf willen inzetten, die kennis willen opdoen en willen uitwisselen met de projectpartners, samen problemen willen oplossen, en samen met het ROC NOVA willen investeren in de werknemers van de toekomst.

Neem contact op

Klinkt dit interessant? Kun je financiële steun gebruiken om de businesscase te sluiten? En/of wil je straks gefundeerde beslissingen nemen voor jouw bedrijf? Neem dan voor 1 november contact op met Jan Boudesteijn via jan@boudesteijn.com of telefoonnummer 0653 246 858