Zoeken

Energiedashboard: inzicht in het energieverbruik van uw bedrijf

Gepubliceerd op 15 juni 2023

Het energieverbruik van je bedrijf omlaag brengen helpt met de energierekening én voor het klimaat. Dat begint bij scherp inzicht in je verbruik. Om je hierbij te helpen bieden wij (GreenBiz IJmond) momenteel de pilot Energiedashboard van Infinity aan. Deelnemen? Neem contact op met Roel van Herk via rherk@odijmond.nl.

Zo werkt het

Per e-mail sturen wij een link naar ons online dashboard. Daar vul jij online de adresgegevens van je bedrijf in en geef je Infinity en ons toestemming om op afstand je energieverbruik op te halen uit je slimme meter. Vervolgens laat het dashboard je real-time gas- en elektriciteitsverbruik per uur zien via je browser. De gegevens worden voor geen ander doel gebruikt.

Inspelen op bedrijfstijden en vakantieperiode

Ook vul je op het dashboard je bedrijfstijden en vakantieperiodes in. Is je verbruik opvallend hoog of valt het buiten je openingstijden? We sturen je automatisch een berichtje op het dashboard. Daarvan ontvang je per e-mail ook een melding. Zo krijg je snel inzicht waar je kan besparen tijdens deze periodes. Enkele voorbeelden: misschien blijkt daaruit dat de temperatuur van de cv-ketel onnodig hoog staat, of verwarm je je pand buiten gebruikstijden.

GreenBiz IJmond denkt mee

Wij als GreenBiz IJmond zijn jouw aanspreekpunt en blijven daarnaast zelf ook op de hoogte van de resultaten van de pilot. Als er besparingsmaatregelen zijn die een investering vereisen, denken we graag mee over subsidiemogelijkheden of collectieve inkoop. Maak 12 maanden gratis gebruik van het dashboard.