Zoeken

Dit doet GreenBiz IJmond voor u

Wij van GreenBiz IJmond informeren u graag over de ondersteuning die wij u als ondernemer bieden bij het verduurzamen en energiezuiniger maken van uw bedrijf. Wij begeleiden u bij de volgende zaken.

Energie

Energie besparen: GreenBiz helpt u inzicht te krijgen in uw energieverbruik door een gratis energiescan uit te voeren. De scan identificeert alle verduurzamingsmogelijkheden, inclusief kosten, impact in CO2-besparing en terugverdientijd. Ook kunt u meedoen aan de pilot rondom energiebesparingsadviezen die GreenBiz IJmond samen met het bedrijf Inifnity Monitoring heeft opgezet. Infinity kan aan de hand van uw energieverbruik adviseren over besparing.
Energie-opwek: wilt u zelf duurzaam energie opwekken door middel van zonnepanelen of een eigen windmolen? Wij begeleiden en ondersteunen bij de haalbaarheidsstudie, het offertetraject en de subsidieaanvraag.

Aardgas/energie besparen

GreenBiz IJmond helpt bij monitoring en optimaliseren van uw klimaatsysteem. Hiervoor bieden wij een gratis datalogger aan.

Aardgasvrij: wij begeleiden onderzoek naar mogelijkheden van warmtenetten en/of een warmtepomp om uw bedrijf aardgasvrij te maken.

Circulaire economie

Maatwerkadviezen: wij bieden maatwerkadviezen aan waarmee u inzicht krijgt in uw grondstoffen- en afvalstromen. De resultaten vertellen u meer over mogelijke kostenbesparingen en mogelijkheden tot afvalvermindering.
GreenBiz IJmond kan u ook informeren over de huidige wet- en regelgeving op dit gebied. Daarbij zijn wij betrokken bij de WOW-fabriek in Velsen, waar u uw circulaire producten kunt tonen.

Opleiden nieuwe generatie, maar ook uw medewerkers

GreenBiz IJmond werkt samen met het Nova College. Samen hebben wij een duurzaamheidsopleiding opgezet: Adviseur Duurzaamheid. U kunt leerlingen van deze opleiding een stageplek aanbieden binnen uw bedrijf. Uw werknemers kunnen via GreenBiz IJmond ook opleidingen volgen, bijvoorbeeld tot bedrijfsspecialist duurzaamheid.

Subsidies

GreenBiz IJmond helpt u bij het (collectief) aanvragen van subsidies. U heeft hier mogelijk recht op als u investeert in het verduurzamen van uw bedrijf. Wij gaan dit graag voor u na en helpen u verder.

Over GreenBiz IJmond

Vereniging GreenBiz IJmond is een initiatief voor en door ondernemers. Wij werken samen met ondernemers aan het verduurzamen van het bedrijf en het bedrijventerrein. Omgevingsdienst IJmond ondersteunt de GreenBiz-bedrijven kosteloos bij hun activiteiten. Daarnaast geven wij ook advies over energiebesparing, duurzame energie en het begeleiden wij subsidieaanvragen. Ook organiseren wij evenementen die aansluiten bij onze pijlers. Sluit u aan bij GreenBiz IJmond en vergroot uw lokale netwerk.