Hackaton

GreenBiz IJmond is partner van het Europese project Upcycle Your Waste waarmee we de ondernemers proberen te bewegen naar het verminderen en upcyclen van afvalstoffen/reststoffen. Een concrete doelstelling in dit project is dat we eind van het jaar minimaal 100 bedrijven geactiveerd hebben die ook daadwerkelijk een of meer afvalstromen hebben ge-upcycled. Dit doen we aan de hand van diverse projecten. Een daarvan is het organiseren van Hackatons. Tijdens deze Hackaton willen we op zoek gaan naar nieuwe toepassingen/producten voor een aantal interessante reststromen die vrijkomen in de IJmond.

Voor meer informatie over dit Europese project: www.upcycleyourwaste.com of www.greenbizijmond.nl/circular

Aanpak

GreenBiz IJmond heeft 12 mei 2022 een succesvolle hackaton georganiseerd. Hopelijk kunnen we deze dag in 2023 herhalen.

Hoe organiseer je een hacketon?

Op 12 mei werkten we met 24 personen in groepjes van zes in het BUKO Stadion in IJmuiden aan een opdracht. We selecteerden een aantal interessante grondstoffen. Gedurende de dag worden de deelnemers gemotiveerd om zich van hun creatiefste kant te laten zien. En uiteindelijk blijven de zo realistisch en uitvoerbaar mogelijke ideeën over. Zodat het idee:

  • marktpotentie heeft
  • lokaal geproduceerd kan worden
  • schaalbaar is
  • gemaakt kan worden door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt

De creatieve en enthousiaste sfeer van de middag is belangrijk. We doen er samen alles aan om het zo energiek mogelijk te maken.

Wie nodig je uit?

Voor deze sessie nodigen we mensen met verschillende kwaliteiten uit: Ondernemersgroep Circulair (4 personen), TU Delft studenten (4 personen), InHolland (4 personen) en deskundigen en ondernemers uit de IJmond.

De ideeën worden voorgelegd aan een vakjury, bestaande uit circulaire ondernemers uit de IJmond.

Een mooie prijs voor de winnende groep

De winnende groep ontvangt een volledig verzorgde middag uit op  ‘De Plastic Whale’ in Amsterdam.

Een mooie samenvatting van de middag!