Hackaton

GreenBiz IJmond is partner van het Europese project Upcycle Your Waste waarmee we de ondernemers proberen te bewegen naar het verminderen en upcyclen van afvalstoffen/reststoffen. Een concrete doelstelling in dit project is dat we eind van het jaar minimaal 100 bedrijven geactiveerd hebben die ook daadwerkelijk een of meer afvalstromen hebben ge-upcycled. Dit doen we aan de hand van diverse projecten. Een daarvan is het organiseren van Hackatons. 12 mei is de eerste Hackaton gepland. Tijdens deze Hackaton willen we op zoek gaan naar nieuwe toepassingen/producten voor een aantal interessante reststromen die vrijkomen in de IJmond.

Voor meer informatie over dit Europese project: www.upcycleyourwaste.com of www.greenbizijmond.nl/circular

Aanpak

We gaan aan de slag met ca 24 personen in groepjes van 6 in het Telstar/Buko stadion in IJmuiden. We hebben een aantal interessante grondstoffen geselecteerd. Gedurende de dag worden de deelnemers gemotiveerd om zich zelf van hun creatiefste kant te laten zien. Maar uiteindelijk is het ook de bedoeling dat er een zo realistisch/uitvoerbaar mogelijke ideeën uit gaan komen zodat het idee:

  • Marktpotentie heeft
  • Lokale geproduceerd kan worden
  • Schaalbaarheid is. Binnen de IJmond of nog verder?
  • Gemaakt door mensen met achterstand tot arbeidsmarkt. Is IJmond Werkt hier bij betrokken?

Het is belangrijk dat deze middag in een goede creatieve en enthousiaste sfeer word uitgevoerd. Wij zullen daar alles aan doen zodat het een middag wordt waar iedereen energie van krijgt.

Voor deze sessie nodigen we mensen met verschillende kwaliteiten uit: Ondernemersgroep Circulair (4), TUD studenten (4), Inholland (4) en deskundigen en ondernemers uit de IJmond.

De ideeën worden voorgelegd aan een vakjury, bestaande uit circulaire ondernemers uit de IJmond. Presentatie van de ideeën en misschien ook de prijs uitreiking zal plaatsvinden tijdens het duurzame event ‘Business & Bites’ die een week later op 19 mei ook in het Telstar/Buko stadion plaatsvindt.

Een mooie prijs voor de winnende groep

De winnende groep ontvangt een volledig verzorgde middag uit op  ‘De Plastic Whale’ in Amsterdam.

Een mooie samenvatting van de middag!