Circular vervolgpagina

In de IJmond is de interesse in Upcycle Your Waste groot. Najaar 2021 hadden al meer dan 225 bedrijven, die gesitueerd zijn op de zeven industrieterreinen waar GreenBiz IJmond actief is, zogenoemde afvalscans laten uitvoeren. Tijdens de afvalscans werd gekeken waar de kansen liggen op het gebied van reststoffen- reductie en het hergebruiken hiervan.

Momenteel zijn alle circulaire scans vergeven, maar meld u aan voor onze nieuwsbrief om als eerste te horen wanneer deze weer beschikbaar zijn.

Maatwerkadvies-traject

Uit deze afvalscans vloeide begin 2022 een maatwerk-traject voort, dat duurde tot juni dat jaar. Hierbij werden 25 ondernemers in de IJmond intensief begeleid door het adviesbureau Stimular. Stimular gaf voorlichting en adviseerde overmaatregelen die ondernemers konden nemen. Dit eerste maatwerk-traject heeft mooie resultaten opgeleverd, en daarom willen we hier een vervolg aan geven met lokaal bureau InnoMax. Zo kunnen nog eens 10 bedrijven de kans krijgen om zo’n zelfde traject te doorlopen. Interesse? Neem contact met ons op.

Meedoen?  Dit verwachten wij van u

Maatwerkadviezen zijn kostbaar. Daarom willen we aan de slag met gemotiveerde bedrijven die:
-  Hun resultaten op dit vlak delen met hun omgeving. Bijvoorbeeld door erover te berichten in een nieuwsbrief of het te benoemen tijdens overleg met andere ondernemers.
- Ervoor open staan om anders om te gaan met reststoffen. Wij verwachten dat u de advisering serieus oppakt. Als u hier niets mee doet, dan kunnen wij de kosten van het advies op u verhalen.
- Geen afvalcontracten hebben die nog langer dan een jaar duren. Gezien de subsidie waarvan dit project wordt betaald, moeten we voor maart 2023 resultaten boeken. 
- De facturen van de afvalkosten kunt laten zien aan de adviseur. Hieruit valt altijd veel informatie te halen.
- Er mee instemmen dat GreenBiz IJmond deze gegevens deelt met de Omgevingsdienst. Dit is vooral om te voorkomen dat er nog een keer om dezelfde gegevens gevraagd wordt.

Circulaire producten en diensten

Wilt u een overzicht van onze circulaire producten en diensten? Bekijk deze op de vorige pagina.