Zoeken

Volg op donderdag 23 mei digitale bijeenkomst zero-emissie zones

Gepubliceerd op 10 april 2024

De ontwikkelingen in de energietransitie volgen elkaar met rap tempo op. Zo hebben bijvoorbeeld gemeenten Haarlem en Amsterdam volgend jaar een zero-emissie zone. Dit is een gebied in en rondom het stadscentrum waar alleen volledig uitstootvrije bestelbussen en vrachtwagens mogen rijden. Deze zones hebben gevolgen voor het bedrijfsleven en dus ook voor ondernemers in de IJmond. Hoe haalt en brengt de ondernemer zijn bestellingen in dit gebied?

Volg op donderdag 23 mei tussen 16.00 en 17.00 uur het webinar ‘Zero-emissie zones: bent u voorbereid?’ om te horen wat dit voor u als ondernemer betekent voor onder andere uw bedrijfsvoering én hoe u zelf aan de slag kunt met zero-emissie.

“Onze missie is het bedrijfsleven in de IJmond te ondersteunen bij verduurzamen. Ook informeren over ontwikkelingen buiten de IJmond die consequenties kunnen hebben voor IJmondse bedrijvenhoren daarbij. Daarom bieden wij ondernemers deze digitale bijeenkomst over zero-emissie zones aan”, aldus Erna Hilbers, projectleider GreenBiz IJmond.

Praktijkvoorbeelden en fiscale regelingen

Tijdens het webinar wordt uitgelegd wat een uitstootvrije zone is en wat dit voor invloed heeft op de bedrijfsvoering van ondernemers in de IJmond. Ook komen er verschillende ondernemers aan het woord. Zij vertellen aan de hand van praktijkvoorbeelden hoe zij hun wagenpark hebben geëlektrificeerd. Ten slotte wordt er stilgestaan bij de fiscale regelingen voor ondernemers en krijgt de deelnemer 10 tips mee om in te spelen op de doorvoering van uitstootvrije zones.

GreenBiz IJmond

GreenBiz IJmond is een organisatie voor en door ondernemers en zij helpt ondernemers bij het verduurzamen van het bedrijf en bedrijventerrein. Het aanbieden onder andere aanbieden van energiescans – om inzicht te krijgen in het energieverbruik – behoort tot de eerste stap naar verduurzaming. Ook het opwekken van duurzame energie door zonnepanelen en het aanvragen van eventuele subsidies pakt zij op. Meer informatie op www.greenbizijmond.nl.

Deelname

Meld u aan via www.greenbizijmond.nl/webinar-zero-emissie-zone. Wilt u ook informatie over dit onderwerp, maar kunt u er helaas niet bij zijn op 23 mei? Neem via info@greenbizijmond.nl contact op voor meer informatie.

De digitale bijeenkomst wordt aangeboden door GreenBiz IJmond, IJmond Bereikbaar en de IJmondgemeenten.