Zoeken

Energiescans Detailhandel en Horeca worden massaal aangevraagd!

Gepubliceerd op 17 mei 2023

Naast het verduurzamen van bedrijven op bedrijventerreinen kijken wij ook verder. Daarom zijn wij sinds 1 januari 2023 gestart met het uitvoeren van 100 energiescans bij detailhandel en horeca in de IJmond. Het doel is – net als bij bedrijven op bedrijventerreinen – het energieverbruik te verminderen dus het verlagen van de energierekening en de klimaatdoelen versnellen. En met succes! Inmiddels is het aantal energiescans opgehoogd en zijn de eerste resultaten bekend. Lees hier meer over de behaalde resultaten.

Wij begonnen met 100 energiescans, maar inmiddels is dit aantal verhoogd naar 135 scans. In de energiescan krijgen de ondernemers advies over energiebesparing, duurzame opwekking en snel uit te voeren maatregelen. Zo zien zij direct waar zij op hun energiekosten kunnen besparen. De energiescan wordt uitgevoerd door onze samenwerkingspartner Klimaatroute.

Energiescans en CO2-uitstoot

Bij het uitvoeren van de – meer dan 130 - energiescans wordt gekeken naar het jaarlijkse gas- en elektriciteitsgebruik. Op basis van deze scans, komen wij tot deze uitgangssituatie:

Wat is tot nu toe de geadviseerde en gerealiseerde besparing?

Deze 109 ondernemers hebben bij elkaar voor 632 verschillende maatregelen een advies gekregen, gemiddeld bijna 6 maatregelen per gebouw. Welke totale besparing daarmee te behalen valt, is op te maken uit onderstaande infographic. Ook is de gerealiseerde besparing weergegeven:

Hoe verder?

Wij zijn net begonnen met het project dus de aankomende periode staat in het teken van ondernemers benaderen om de geadviseerde maatregelen te activeren. Ook daar helpen wij bij.

Ook een energiescan aanvragen voor uw bedrijf?

Neem contact op met GreenBiz IJmond via greenbiz@odijmond.nl of direct bij Martijn Mewe via mmewe@odijmond.nl of 06-50215282.