Zoeken

GreenBiz IJmond en OV IJmond doen mee met de landelijke Week van de Circulaire Economie

Gepubliceerd op 19 januari 2023

GreenBiz IJmond en OV IJmond doen mee met de landelijke Week van de Circulaire Economie. Met drie lunchbijeenkomsten informeren we u over de mogelijkheden binnen uw bedrijf. Ook delen we mooie voorbeelden en vertellen we over de subsidies die u kunt benutten. En we horen graag waar u nog meer behoefte aan heeft. U bent van harte welkom bij alle drie de bijeenkomsten. Meld u aan via www.greenbizijmond.nl/circulaireweek.

Dinsdag 7 februari: Samen reststromen inzamelen op de Trompet

Locatie: IJmond Werkt! De Trompet 1300 Heemskerk
Inloop om 12.00 uur
Start 12.15 uur / Einde 14.00 uur

Gezamenlijk reststromen op een bedrijventerrein inzamelen levert vele voordelen op: betere scheiding van stromen, minder transportbewegingen, minder ruimte gebruik door diverse bakken en goed zicht krijgen op nieuwe toepassingen. Dit doen we al op de Trompet in Heemskerk voor folies en papier en karton. We hopen deze pilot te laten groeien naar en echte hub voor nog meer stromen. We vertellen u over het proces naar een hub toe en over de ervaringen van deelnemers en de organisatie

Woensdag 8 februari: Het kantoor van de toekomst is 100% circulair

Locatie: Office Projects, Meubelmakerstraat 27 Velserbroek
Inloop om 12.00 uur
Start 12.15 uur / Einde 14.00 uur

Het is goed mogelijk om de kantoorinrichting volledig circulair te maken. In de IJmond is daar veel ervaring mee. Er zijn al een aantal heel mooie voorbeelden te noemen. Er zijn diverse trends. Rick Paardekooper van Office Projects is gastheer en vertelt u over het circulaire ontwerpproces.

Vrijdag 10 februari: Doe mee en scheid en upcycle uw reststroom

Locatie: De Woonzaken, Lijnbaan 43 Heemskerk
Inloop om 12.00 uur
Start 12.15 uur / Einde 14.00 uur

Reststromen met 80% reduceren? Het kan. Mark Dirkson van De Woonzaken vertelt over hun ervaring. We gaan in op de reststroom van PVC-vloeren.


Meld u nu aan!

Komt u naar een of alle drie onze bijeenkomsten? Laat het ons weten via dit inschrijfformulier.

Deze bijeenkomsten zijn mede mogelijk gemaakt door het Europese project Upcycle Your Waste.