Zoeken

GreenBiz IJmond start pilot reststoffenhub op De Trompet

Gepubliceerd op 28 september 2022

GreenBiz IJmond start in oktober 2022 met een pilot rondom een reststoffenhub op het Heemskerks bedrijventerrein De Trompet. Ondernemers die gevestigd zijn op dit terrein, kunnen zich nu aanmelden. Onderneemt u hier? Wij vertellen u in dit artikel meer over de pilot zelf en het aanmeldproces.

In het voorjaar van 2022 verkent GreenBiz IJmond de opties voor een zogenoemde reststoffenhub op bedrijventerrein De Trompet. Een hub is een verzamelpunt op het bedrijventerrein voor alle reststoffenstromen, zodat deze goedkoper en duurzamer verwerkt en hergebruikt kunnen worden. Uit de gesprekken die destijds zijn gevoerd met ruim 100 ondernemers is gebleken dat er draagkracht is voor een dergelijke plek. Daarom starten wij op 27 oktober 2022 met een pilot rondom de reststoffenhub. Begin oktober 2022 start de aanmeldprocedure en de pilot zal tot 27 februari 2023 lopen.

Hoe werkt het?

Om ook daadwerkelijk te kunnen beginnen, is de hulp van de ondernemers nodig. Het enige wat u tijdens de pilot hoeft te doen, is uw plasticfolie en papier/karton apart bewaren. Vervolgens biedt u het aan op een droge, toegankelijke plek. Hoe u dat het best doet, wordt toegelicht bij start van de pilot. Deze reststoffen worden vervolgens opgehaald door medewerkers van IJmond Werkt. Zij brengen het vervolgens naar de reststoffenhub, een perscontainer. Zodra deze vol is, wordt deze geleegd door reststoffenverwerker GP Groot. Vervolgens wordt alles duurzaam en hoogwaardig verwerkt.

Meld u aan

Wilt u op deze manier bijdragen aan een duurzamere verwerking van reststoffen op uw bedrijventerrein? Aanmelden kan via deze website. Na aanmelding neemt een van onze collega's contact met u om een afspraak te maken. Er wordt dan met u besproken hoe u uw afvalstromen aanbiedt en hoe vaak het opgehaald dient te worden.

Over GreenBiz IJmond

Vereniging GreenBiz IJmond is een initiatief voor en door ondernemers. Wij werken samen met ondernemers aan het verduurzamen van het bedrijf en het bedrijventerrein. Omgevingsdienst IJmond ondersteunt de GreenBiz-bedrijven kosteloos bij hun activiteiten maar bijvoorbeeld ook door middel van advies en denkkracht over energiebesparing en duurzame energie of het begeleiden van subsidieaanvragen. Ook organiseren wij evenementen die aansluiten bij onze pijlers. Sluit u aan bij GreenBiz IJmond en vergroot uw lokale netwerk.