Zoeken

Ook onderdeel uitmaken van de circulaire economie? Laat uw medewerkers de circulaire training van GreenBiz IJmond volgen

Gepubliceerd op 9 september 2022

Uw bedrijf écht duurzaam en circulair maken? Het begint bij het creëren van draagvlak bij uw medewerkers. Via GreenBiz IJmond kunt u hun een training aanbieden waarbij het belang van een circulaire economie wordt uitgelegd. Vervolgens biedt GreenBiz IJmond ook een online cursus aan waarmee uw medewerkers zich verder kunnen verdiepen in het onderwerp circulariteit.

Anders omgaan met wat wij zien als afval, is steeds belangrijker. Het verwerken ervan wordt niet alleen steeds duurder, maar er zitten vaak ook nog heel waardevolle materialen in afvalstromen. In een circulaire economie gaan dit soort materialen niet verloren, maar kunnen zij verwerkt worden tot grondstoffen of krijgen zij een tweede leven. Dit is niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor het milieu.

Training

Deze, en alle andere voordelen van een circulaire economie, worden door GreenBiz-projectleider Erna Hilbers toegelicht in de training rondom dit thema. Op 9 september 2022 ging zij langs bij dakdekkersbedrijf Patina in Beverwijk. “Telkens als ik de training geef, zie ik dat de deelnemers heel enthousiast worden en direct samen aan de slag gaan met dit onderwerp”, legt zij uit.
Bij Patina is dat niet anders. Medewerkers Max, Nadine, Yvonne, Berry Arno en Dennis volgen de training bij Erna en maken daarna direct een start met de speciale online cursus die GreenBiz IJmond aanbiedt rondom circulariteit. Deze cursus bestaat uit vier modules die de belangrijkste onderwerpen binnen circulariteit uitdiepen.

Interesse?

Wilt u uw medewerkers ook deze training laten volgen, en aansluitend de online cursus aanbieden? Neem dan contact op met ons.

Over GreenBiz IJmond

Vereniging GreenBiz IJmond is een initiatief voor en door ondernemers. Wij werken samen met ondernemers aan het verduurzamen van het bedrijf en het bedrijventerrein. Omgevingsdienst IJmond ondersteunt de GreenBiz-bedrijven kosteloos bij hun activiteiten maar bijvoorbeeld ook door middel van advies en denkkracht over energiebesparing en duurzame energie of het begeleiden van subsidieaanvragen. Ook organiseren wij evenementen die aansluiten bij onze pijlers. Sluit u aan bij GreenBiz IJmond en vergroot uw lokale netwerk.