Zoeken

Energiescans GreenBiz IJmond: hoeveel hebben ondernemers bespaard?

Gepubliceerd op 1 september 2022

GreenBiz IJmond biedt ondernemers in de IJmond gratis energiescans aan. Twee keer per jaar maken wij de balans op. Hoeveel is er door alle ondernemers samen bespaard? In onderstaande infographic vindt u alle antwoorden.

Hoeveel is er bespaard?

Wie de infographic bekijkt, ziet dat de totale CO2-uitstoot van alle ondernemers die een dergelijke scan hebben laten doen 50.565 ton is. Door de aanbevelingen van GreenBiz IJmond hebben ondernemers gezamenlijk 203 maatregelen genomen om dit cijfers te laten dalen. Hierdoor hebben deelnemende ondernemers in de IJmond 1.803 ton CO2-uitstoot bespaard. 
 

Nog meer besparing

CO2 komt op allerlei manieren in de atmosfeer terecht bijvoorbeeld tijdens de verbranding van fossiele brandstoffen zoals steenkolen of aardgas. Deze twee fossiele brandstoffen worden vaak gebruikt bij het opwekken van elektriciteit (steenkool) of om gebouwen mee te verwarmen (aardgas). Door de genomen maatregelen is er ook qua elektriciteit en gas bespaard door ondernemers. Het gaat om 3.295.775 minder kilowattuur elektriciteit en 65.191 m3 gasreductie. Deze winst staat gelijk aan het totale jaarlijkse gas- en elektriciteitsgebruik van 1.329 huishoudens.

Ook een energiescan laten uitvoeren?

Heeft u nog geen energiebesparende maatregelen doorgevoerd in uw bedrijf, maar wilt u dit wel graag? U kunt een energiescan laten uitvoeren en alvast nadenken over wat u zou willen doen op het gebied van verduurzaming. Denk hierbij aan het laten plaatsen van zonnepanelen of ledverlichting. In de infographic kunt u zien hoeveel u dit kan besparen.


Investeren in duurzame maatregelen loont

Kiest u ervoor om 1 of meerdere maatregelen door te voeren, of heeft u dit wellicht al gedaan? De gemiddelde terugverdientijd van zo’n investering is ongeveer 6 jaar, wat gelijk staat aan zo’n 16 procent rendement per jaar.

Benieuw naar de klimaatwinst binnen uw gemeente?

Naast de infographic voor de gehele IJmond, zijn er ook infographics van de resultaten van de verschillende IJmond-gemeenten:  
Uitgeest (pdf, 418 kB)
Beverwijk (pdf, 420 kB)
Velsen (pdf, 387 kB)
Heemskerk (pdf, 428 kB)

Over GreenBiz IJmond

GreenBiz IJmond helpt ondernemers in de regio IJmond bij het verduurzamen. Naast de werkzaamheden binnen de pijlers Energy, Green Deal, Academy en Circular, biedt GreenBiz IJmond ook andere diensten aan. Zo helpen wij ondernemers bij het verkrijgen van het per 1 januari 2023 vereiste energielabel C voor hun bedrijfspand en kunnen wij u helpen om middels een datalogger uw cv-installatie beter af te stellen.