Zoeken

GreenBiz IJmond is koploper in de provincie Noord-Holland!

Gepubliceerd op 5 augustus 2022

GreenBiz IJmond is koploper in de Provincie Noord-Holland op het gebied van verduurzaming in het bedrijfsleven. Door de unieke samenwerking tussen overheid, ondernemers en onderwijs zetten wij verduurzaming op de kaart. Wij namen daarom deel aan het zogenoemde koplopersproject met als doel onze kennis en kunde te delen met andere bedrijventerreinen buiten regio IJmond. Ook wilden wij een bijdrage leveren om verduurzaming in een stroomversnelling te brengen in andere regio’s. Op vrijdag 20 mei hebben Jan Boudesteijn en Nick Ruiter daarom een presentatie gegeven over onze GreenBiz IJmond-organisatie voor ondernemers uit Hilversum Zuid-West, Amsterdam Osdorp, PHB, Provincie Noord-Holland en de MRA.

Wij zochten samen met PHB naar mogelijke locaties binnen de provincie Noord-Holland waar de potentie om samen te werken aanwezig was. Wij zijn uiteindelijk uitgekomen bij twee zogenoemde Living-Labs in Hilversum Zuid-West en Amsterdam Osdorp: hier hebben we bekeken of de GreenBiz IJmond-aanpak naar andere regio’s vertaald kon worden. Door een goede samenwerking hielpen wij deze twee locaties op weg. Deze samenwerking is mede mogelijk gemaakt door Provincie Noord-Holland en de MRA. Daarom willen wij Harco van den HilMarisol Elisabeth en Frans van der Beek bedanken voor de afgelopen periode.

“Een mooie bezegeling van de samenwerking met GreenBiz IJmond en PHB. Ik denk dat we goed hebben kunnen overbrengen hoe we geleerd hebben van dit koplopers initiatief. De bijeenkomsten, en ook deze weer, hebben een goede functie voor het versterken van de samenwerking van gemeente en ondernemers in Hilversum Zuid-West” aldus Harco van den Hil.